Speciaal werk

 

De wereld van de olijven

Wie zich bezighoudt met het oogsten van olijven en met het onderhoud van olijfgaarden, moet zijn werk optimaliseren en de productiviteit verhogen door te kiezen voor de oogstmethode die het best is afgestemd op zijn behoeften.
Handpluk – weinig rendabel, duur en zelfs potentieel gevaarlijk – is haast helemaal verdwenen na de introductie van gemechaniseerde systemen waarmee op volstrekt veilige manier kan worden gewerkt, op de grond en in de bomen, en met een aanzienlijke besparing in de oogstkosten per kg geproduceerde olie.
 
Om te beantwoorden aan alle behoeften van de olijfsector zijn een reeks stevige en betrouwbare machines in de handel gebracht, de boomschudders.
Die verminderen de tijd en de kosten van de oogst dankzij een rendement dat onmiskenbaar hoger ligt dan bij handpluk. Andere krachtpunten zijn hun betrouwbaarheid en hun gebruikscomfort, dit dankzij ergonomische en veiligheidsmechanismen die speciaal voor deze doeleinden werden ontwikkeld. Door mechanische boomschudders te gebruiken worden de olijfbomen bovendien beter beschermd en komen de toekomstige oogsten niet in het gedrang.

Het transport van zwaar en log materiaal

Transporters zijn ideaal in de bouw- en de landbouwsector voor het transport van grote en zware ladingen op hellende of oneffen terreinen. Ze worden ontwikkeld volgens zeer strenge kwaliteitsnormen om hoge prestaties te bieden op het vlak van laadvermogen, een maximale betrouwbaarheid op lange termijn en een hoog veiligheidsniveau voor de gebruiker, ook op steile hellingen.
Dankzij de beperkte draaicirkel rijden ze vlot op bouwwerven of tussen de serres en wijngaarden.
De transporter spruit voort uit het idee om de lading te verplaatsen in plaats van te trekken. Er zijn heel wat voordelen ten opzichte van de traditionele tractor met oplegger: de transporter is compacter en wendbaarder; de perfecte verdeling van het gewicht op de assen bij volle belasting staat borg voor een betere tractie en stabiliteit op steile terreinen en tegelijkertijd een groter respect voor de bodem.

Het snijden van harde materialen

Doorslijpers worden gebruikt in de bouwsector en bij wegenwerken voor zware snijwerken in asfalt, cement en metaal. Deze machines beschikken over een krachtige motor en geavanceerde filtermechanismen voor een optimale werking, ook in stoffige omgevingen.
De machines zijn uitgerust met handgrepen die tot een hoek van 180° kunnen gekanteld worden, waardoor ook tegen de wand kan gewerkt worden. Dankzij het filtersysteem zijn ze perfect aangewezen in alle werkomstandigheden. Sommige modellen zijn uitgerust met een mechanisme om het starten zo makkelijk mogelijk te maken, terwijl andere snufjes werden ontwikkeld om de gebruiker te beschermen tegen vonken en onopzettelijke stoten. Het design van deze machines is speciaal bestudeerd om het gebruiksgemak te verhogen, bijvoorbeeld door de bedieningsknoppen gemakkelijk bereikbaar te maken.
 
© 2002-2014 Bemak Benelux NV
Wenenstraat, 7 - 2321 Meer - Tel 0032 (0)3 6850773 - Fax 0032 (0)3 685 0843
| voorwaarden en bepalingen | credits | info@bemakbenelux.be | all right reserved |
XHTML